Nedfan biedt u kwalitatief hoogwaardige en duurzame producten tegen een scherpe prijs, waardoor u gegarandeerd profiteert van een zeer gunstige prijs- kwaliteitsverhouding.

Alle producten van Nedfan voldoen aan de wettelijk gestelde normen en bepalingen binnen de horecabranche en zijn van Europese komaf.

Actief koolstofcilinder voor het filteren van geuren of schadelijke gassen

Toepassing
Actief koolstofcilinder kennen vele toepassingen. Het doel is altijd de lucht in-en/of afvoer te ontdoen van hinderlijke geuren of schadelijke gassen. Enkele voorbeelden waar onze Actief koolstofcilinder met succes worden toegepast: vliegvelden, clean rooms, ziekenhuizen, datacenter, grootkeukens, musea, archieven en kantoren. Bij de industrie gaat het vaak om de afvoerlucht te ontdoen van schadelijke gassen. Onze Actief koolstofcilinder worden hier o.a. toegepast bij: Dow Chemical, Akzo Nobel, Shell, 3M, BASF en vele anderen. Veelal is bij dit soort toepassingen de milieu-Hinderwet van kracht.

Uitvoering
De Actief koolstofcilinder zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen waarbij de lengte en diameter variëren. De Actief koolstofcilinder zijn verkrijgbaar in de materialen gegalvaniseerd plaatstaal, RVS304, 316 en in kunststof. Specifieke schadelijke en hinderlijke gassen, die niet met een standaard actief koolstof kunnen worden afgevangen, zijn o.a. H 2S, SO2, chloor, kwikdampen en ammoniakdampen. Horeca King heeft een zeer breed assortiment aan koolfilters en chemische filters om specifieke gassen met een zeer hoog rendement en een hoge efficiency af te vangen. Wij kunnen voor u de juiste selectie maken en klant specifiek produceren.

Ecologische footprint
Al onze Actief koolstofcilinder kunnen worden hergebruikt. Nedfan.nl wil zich graag onderscheiden door het bieden van een efficiëntere en milieu vriendelijker oplossing. Om dit te realiseren hebben wij een aantal jaren geleden flink geïnvesteerd in een volledig geautomatiseerde ultrasone wasstraat. Hiermee zijn wij in staat de gebruikte koolstof op een verantwoorde manier af te voeren en de lege behuizingen op een professionele manier te reinigen voor hergebruik. Het hervullen van patronen en het regenereren van actief kool resulteert in een lagere ecologische voetafdruk.

Selectie
De benodigde parameters waarop wij voor u de juiste filterselectie kunnen maken zijn:

• Type gas
• Bedrijvigheid
• Gasconcentratie
• Luchthoeveelheid
• Gewenste standtijd
• Toegestane maximale weerstand
• Gewenste afmetingen van de filterunit

Indien deze parameters inzichtelijk zijn dan selecteren wij voor u het meest geschikte filter.

Montage; De Actief koolstofcilinder zijn eenvoudig te installeren middels een universele driepunts bajonetaansluiting waarbij de vlakke neopreen pakking zorg draagt voor een optimale afdichting. De benodigde filterframes voor het monteren van de Actief koolstofcilinder zijn uit voorraad leverbaar. Filterframes zijn leverbaar in een gegalvaniseerde of RVS uitvoering. Indien de 600 mm lange Actief koolstofcilinder worden toegepast dan adviseren wij om G4 of G8 toe te passen. Hierdoor wordt de stevigheid verhoogd en de kans op doorhangen van de patronen geminimaliseerd.
 
 
Actief koolstoffilter voor het filteren van geuren of schadelijke gassen

Toepassing
De Actief koolstoffilters worden ingezet in de industrie bij onder andere spuiterijen waar een grote hoeveelheid aan koolstof nodig is om hoge concentraties aan vluchtige organische stoffen af te vangen. Het grote voordeel van dit type filter, die maximaal 150 cm hoog is, is dat ze m.b.v. een luchtslang direct op de ventilator kan worden aangesloten. Na verzadiging van het filtermedium is het oude filter m.b.v. een slangenklem snel te demonteren en te vervangen voor een nieuwe.

Steeds meer bedrijven in de industrie krijgen te maken met bronafzuiging. Op verschillende punten binnen het bedrijf wordt lokaal afgezogen en al deze punten worden met elkaar verbonden aan een grote luchtbehandelingskast. Het nadeel hiervan is dat ook de warmte uit de ruimte naar buiten wordt uitgeblazen. De Actief koolstoffilters van Nedfan.nl kunnen eenvoudig als recirculatiefilter worden ingezet direct bij de bron. Het resultaat is een veel lagere investering en de warmte blijft binnen het bedrijf. Dat resulteert in lagere energiekosten.

Uitvoering
De Actief koolstoffilters zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en diameters. De actief koolstoffilters zijn verkrijgbaar in een gegalvaniseerde plaatstalen uitvoering.

In de regel worden de Actief koolstoffilters voorzien van 3 mm standaard actieve kool. Het is mogelijk om deze Actief koolstoffilters met elk gewenst filtermedium af te vullen geheel afhankelijk van de toepassing.

De benodigde parameters waarop wij voor u de juiste Actief koolstoffilterselectie kunnen maken zijn:

• Debiet
• Soort gas
• Bedrijvigheid
• Gasconcentratie
• Gewenste standtijd
• Toegestane maximale weerstand
• Gewenste afmetingen van de filterunit

Indien deze parameters inzichtelijk zijn dan selecteren wij voor u het meest optimale filter.
 
 
Lamellenfilters
Een goede afzuigkap is natuurlijk niets zonder de bijbehorende filters. Een van de beste soort filters die men maar kan kopen voor in de keuken is het Lamellenfilter. Laten wij van Nedfan.nl deze nu net in het assortiment hebben, iedere horecagelegenheid kan bij ons de beste filters kopen voor de laagste prijs. Al onze Lamellenfilters zijn volledig vervaardigd uit roestvrij staal. Dit is overigens hetzelfde metaal als bij de afzuigkappen, hierdoor sluiten de producten naadloos bij elkaar aan. Het grote voordeel van de filters is dat deze bestand zijn tegen onder andere vuur en hitte, voor boven de kookplaten of bakplaten kan dit filter zonder ook maar enige problemen gebruikt worden.

Een uitstekende kwaliteit, alleen bij Nedfan.nl.nl
De Lamellenfilters bij ons in het assortiment doen het niet alleen goed, ze zijn ook nog eens gemaakt van de meest hoogwaardige kwaliteit materialen die men maar kan vinden. Door gebruik te maken van onze Lamellenfilters kan iedere horecazaak met een keuken het pand voorzien van de schoonste lucht. Vettige lucht is nadelig voor zowel de werknemers als de gasten in het pand, een goed stel Lamellenfilters is dus wel degelijk een noodzaak. Dankzij de Lamellenfilters wordt het risico op brand aanzienlijk verminderd, het vet wordt namelijk opgevangen en komt niet in de slangen terecht. Zijn ze vies dan kunnen ze gewoon in de vaatwasser geplaatst worden voor een schoonmaakbeurt. De Lamellenfilters zijn te combineren met de afzuigkappen van Nedfan.nl, voor zover de lamellenfilters al niet zijn ingebracht bij de afzuigkappen. Dit kan je zien bij de afzuigkap pagina’s. Mocht je vragen hebben over onze filters, wees dan niet bang om een bericht te sturen. Veiligheid in de keuken staat immers voorop, wij doen altijd ons best om jou hiermee te helpen.
 
 
De aanschaf van een geurkast
Het hebben van een goedwerkend ventilatiesysteem is cruciaal voor elk huishouden of gebouw. Ventilatie is namelijk belangrijk omdat je hiermee de ruimte voorziet van schone en frisse lucht terwijl warme en vochtige lucht wordt weggezogen. Er zijn echter ruimtes die om nog een betere ventilatie vragen, namelijk keukens in de horeca.

Geurkast kopen voor je horecakeuken
In horecakeukens is het constant druk en is de lucht over het algemeen niet heel schoon, vochtig en warm. Zo’n situatie vraagt niet alleen om een goed ventilatiesysteem, maar ook om geurkasten. Een geurkast is een kastje dat wordt geplaatst tussen of aan het eind van de luchtkanalen van een ventilatiesysteem.

Ze horen eigenlijk standaard thuis in het afzuigsysteem van elke horecakeuken. Aan een kant van de geurkast wordt de verontreinigde lucht aangezogen. Aan de andere kant van de kast wordt de lucht gefilterd, hier worden de vieze geur en vetdampen uitgeblazen. Met zo’n geurkast voorkom je vieze geurtjes en vetresten in de omgeving. Zonder geurkast blijven vette dampen en sterke geuren hangen in de keuken, waarna ze binnen no-time verplaatsen naar de overige ruimtes. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je verdere horecapersoneel of zelfs je gasten in een vieze ruimte zitten.

Verschillende geurfilters
Natuurlijk is er meer dan 1 type filter beschikbaar. Elk type filter heeft een andere werking. Zo zijn er koolstofpatroongeurfilters waarbij de negatieve geurionen worden geneutraliseerd, wat voor schone en geurvrije lucht zorgt. Of een doosfilter die stof en vetdeeltjes opvangt. Ook veelgebruikt is de zakkenfilter. Deze werkt hetzelfde als de doosfilter maar kan stof en vetdeeltjes beter absorberen. Dit maakt een zakkenfilter krachtiger dan een doosfilter.

Het installeren van een geurkast heeft wel invloed op het rendement van de ventilator. Je kan dus niet zomaar elke geurkast installeren op elk systeem. Het is belangrijk om eerst goed na te gaan of de twee wel compatibel met elkaar zijn.